0571-298334 (ma-vrij 9-17u)

Veelgestelde vragen over muurstickers

Op welke ondergrond kunnen de stickers geplakt worden?

Op bijna alle gladde ondergronden zoals: muren, ramen, deuren, spiegels, plafond, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer op de tegels of op een douchecabine, op zeildoek of op rolgordijnen, er is een heleboel mogelijk.De stickers zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

U kunt in de meeste gevallen plakken op normaal behang, maar in sommige gevallen kan het zijn dat u met het afhalen van de applicatiefolie de toplaag van uw behang beschadigd! Als u hierover twijfelt, vraag ons dan even naar een proefstukje van deze applicatiefolie zodat u dit kunt uitproberen op een onopvallend stukje behang.

Let op: Heeft u kalkhoudende muurverf of afneembare verf gebruikt kan het zo zijn dat de stickers slecht/ niet hechten (bijv. van de merken Farrow & Ball en Sikkens). Ook op een koude, vettige of vochtige ondergrond hechten de stickers niet goed.

Wij zijn niet verantwoordelijk van het slecht of niet hechten van de stickers op uw ondergrond.

 

Waarvan worden de muurstickers gemaakt?

Alle muurstickers worden gemaakt van zelfklevend vinyl folie. Deze folie is heel mooi dun, zodat er nauwelijks hoogteverschil ontstaat met de muur of andere achtergrond. De stickers hebben geen achtergrondkleur, de afbeeldingen worden rondom uitgesneden. De achtergrondkleur is de kleur van bijv. de muur waarop u de sticker plakt, na het aanbrengen blijft alleen de tekst en/of de afbeelding achter op de muur.

  

Hoe lang kun je de stickers bewaren na levering?

Wij raden aan de muurstickers binnen 9 maanden op te plakken, aangezien anders de kleefkracht kan afnemen. Dit is ook de reden waarom we de stickers op bestelling maken. 

  

Zijn de muurstickers makkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van onze muurstickers is vrij eenvoudig. Een duidelijke plakinstructie wordt meegeleverd bij iedere bestelling. Bij grotere stickers raden wij om deze met 2 personen op te plakken. 

 

In welke verpakking worden de muurstickers verstuurd in en is er een kans op beschadiging tijdens transport?

Muurstickers worden geleverd in een sterke, kartonnen koker. Tot op heden zijn ons geen gevallen van beschadigde stickers bekend.

 

Wat is de levertijd van de muurstickers? 

Wij verzenden uw bestelling in principe uiterlijk binnen 1-2 werkdagen na ontvangst van de betaling. Sommige periode in het jaar zijn wat drukker, waardoor de levertijden iets kunnen oplopen. Mocht u een sticker willen ontvangen voor een specifieke datum (bijv. als kado), vermeld u dit dan bij Opmerkingen tijdens het bestellen. We proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

Hoe kan ik een sticker verwijderen?

In de meeste gevallen kunt u de sticker voorzichtig los trekken. Wanneer dit niet goed lukt kunt u een haardroger gebruiken om de sticker te verwarmen. Hierdoor wordt de lijm zachter en laat deze makkelijker los. Afhankelijk van de ondergrond is er een kleine mogelijkheid dat er bijvoorbeeld wat verf meekomt bij het verwijderen. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk, omdat iedere ondergrond verschillend kan zijn.

 

Kan ik de sticker hergebruiken?

Het is soms mogelijk om uw sticker opnieuw te gebruiken nadat u deze heeft verwijderd. Het materiaal waarvan de sticker is gemaakt is erg dun en kan rekken en scheuren bij het verwijderen. Omdat het afhankelijk is van de ondergrond waarop de muursticker is geplakt kunnen we geen garantie voor hergebruik geven.

 

Staat uw vraag er niet bij? 

Neem gerust contact met ons op via info@muurstickersvoorkinderen.nl.